Dessa hӓrliga djurdrӓkter kan anvӓndas av alla. I Japan, som också ӓr ursprungslandet, ӓr det vanligt att se framfӧr allt tonåringar som går omkring med sina drӓkter ute på gatan och man kommer helt klart att gӧra succe’ i skidbacken med en djurdrӓkt. Andra föredrar att använda dem som mysdräkter hemma, de ӓr så mjuka och goa att man inte gӓrna byter om. De passar också bra som pyjamas- man sover gott och håller sig varm. Ett annat tips ӓr att stӓlla till med maskerad med ett djurtema eller ha den på sig till halloween.

På japanska kallas drӓkterna fӧr kigurumi. Det ӓr en kombination av två ord som betyder ”ha på sig ett gosedjur” (kiru+nuigurumi), som har utvecklats till att betyda djurdrӓkt helt enkelt. Eftersom de ӓr stora och löst sittande går det bra att ha sina vanliga klӓder på under. Därmed kan man snabbt byta om, som nӓr man kommer fram till festen eller när man ska gå hem. Eller så ӓr det dags att bli modig och gå hem med drӓkten på sig, det kommer att uppskattas och leda till många trevliga konversationer.

Det finns tre olika storlekar på kigurumi- XS, XL och normalstorlek. Den normala storleken passar de flesta som ӓr 155 till 180 cm långa, den mӓter 65 cm ӧver brӧstet och 110 cm från halsen ner till skrevet. XS dӓremot ӓr 60 cm ӧver brӧstet och 100 cm ner till skrevet, medan XL har måtten 68 gånger 118. Djurdrӓkterna ӓr gjorda av polyester fleece, fantastiskt mjuka och skӧna att ha på sig. Tack vare den goda kvaliteten ӓr de varma men andas ändå, och kan tvättas i maskin på 30 grader.